Nybörjarvecka 11/8 – 17/8 2024

Kajakveckan för dig som vill ha gott om tid

13,950 kr

Beskrivning

Kajakveckan för dig som vill ha gott om tid

Drömmer du om att paddla kajak men aldrig har provat förr? Eller har du provat men känner dig lite osäker? Då är denna nybörjarvecka som gjord för dig!

Program 11/8 – 17/8 2024

Välkommen att hitta oss och hälsa på hos oss på söndagen

Veckan startar med en 3 timmars grundkurs med teknik och säkerhetsövningar första dagen (mån) där du lär känna kajaken och dig själv i den. Kursen sker i skyddat vatten i närheten av kajakcentret.

Andra dagen (tis) innehåller en halvdags paddling (3 h) tillsammans med en guide där du får komma lite längre ut på havet och smaka på storslagenheten i den Bohuslänska skärgården.

Dag nummer tre (ons) är det dags att testa på en längre distans i kajaken, då du paddlar Skaftö runt tillsammans med en guide. Turen bjuder på släta klippor och öppnare vatten på västsidan av ön, medan östra sidan visar upp en lummig och grön natur med lugnare vatten. Glöm inte att packa med egen lunch!

Dag 4-6 (tors-lör) kommer veckans höjdpunkt och utmaning: en tredagars paddeltur med tält! Nu får du användning av det du har lärt dig under föregående dagar och får chansen att prova på friluftsliv med kajak i tryggt sällskap av en kunnig guide. Guiden finns med hela tiden och visar vägen, väljer ut lämplig tältplats och lagar mat på stormkök. Turen anpassas utifrån deltagarnas önskemål och rådande väderlek. Maten ingår i turen, liksom tält och ev. utrustning om du inte har egen.

När veckan är slut hoppas vi att du ska känna dig lycklig, betydligt bekvämare i kajaken än du gjorde innan samt känna lust att fortsätta utforska livet med kajaken. Och – att du/ni vågar er ut på vidare äventyr, små som stora.

Runt omkring info

Nybörjarveckan börjar på söndagen, mitt på dagen, då du/ni får tillgång till boendet och får träffa oss på Kajakcentret. Därefter  kan du/ni njuta av Grundsund till fots. Du/Ni sköter mat och övrigt liv själv mellan kurserna/turerna. När  du/ni vill boka veckan ber vi dig/er att höra av er. Då kan vi leta upp ert boende i Grundsund, innan betalning. Självklart svarar vi på dina övriga frågor runt veckan.

Alla turer/kurser startar kl. 10.00 hos oss på Kajakcentret, vid Grundsunds Marina .

Information

  • Availability
  • Available
  • Prerequisites
  • Simkunnig
  • Area
Du tittar på: Nybörjarvecka 11/8 – 17/8 2024 13,950 kr
Lägg i varukorg