Kropp & Själ

Massage. Kroppsbalansering. Kinesiologi. Zonterapi. Healing. Yogaklasser

Christina Ingemarsdotter, Friskvårdsterapeut

Jag är certifierad friskvårdsterapeut, utbildad bl.a. på GGI (Göteborgs Gymnastiska Institut) och jobbar med både kroppsliga behandlingar och hälsocoaching. Inom kategorin kroppsbehandling kan du välja på en mängd tekniker. T.ex. Svensk Klassisk Massage, Bindvävsmassage, Triggerpunktsbehandling, Kroppsbalansering, Kinesologi, Zonterapi och Healing. Jag tar också emot arbets- och idrottsskador.

Priser för behandlingar

Priset är 800:- per timme, 500 :- för en halv timme oavsett behandlingsmetod, studenter 650:- / 400 :- Du kan betala med friskvårdskuponger/actiway på både mottagningen och yogan.

Vill du organisera en friskvårdsgrupp så kan jag hålla i yoga och avspänning. Det kommer att leda till ökad kroppsmedvetenhet, bättre hälsa och mer mental balans.

Två mottagningar

  • I Göteborg    – tisdag och onsdag heldag, under VT-21 (pga renoveringsarbeten) Korsg 3, på 3dje vån. Annars finns jag på Drottningg 26, 2 tr., hos  Barbro Phipps Rosenmetoden Centrum. Hållplats Brunnsparken.
  • I Grundsund  – söndag och måndag på Söhalla 9, tillsammans med Söhalla Massage. Ring 0707-332240 för bokning i Grundsund

Under sommare, från midsommar till sista augusti, är mottagningen i Göteborg endast öppen vissa onsdagar. I Grundsund är det öppet så mycket jag hinner mellan paddlingarna. Bäst är att ringa och fråga om en tid.
Mobil 0707-332240

Yogaklasser

Min första kontakt med yoga, 1990, var omvälvande och sedan dess har jag hållit på. Ibland intensivt ibland med en mer vardaglig rytm. Jag inspireras mest av Iyengaryogan som jag utbildat mig i under många år. Ibland tar jag fram Hathayogan, den har hängt i sedan jag började. Passen erbjuder noggranna instruktioner, är ganska långsamma och innehåller till största del fysiks yoga.

  • De två yogakurserna i Göteborg har tyrvärr paus från jan 2021. Lokal och tid saknas.
  • I Grundsund har jag två klasser på måndag kväll, kl 17.00 och 19.00, på Grundsunds Marina. Dessa löper under höst och vårtermin.
  • Under vintern 2020/21 startade jag ”Yoga för stela män” i Grundsund på söndagar. Vi är igång igen, nu under vintern 2021/22.
  • I Dragsmark, på hembygdsgården, har jag under våren 2021 startat två klasser på torsdagar kl 17.00 och 19.00. Det är poppis så vi har fortsatt.
  • Jag har pausat sommaryogan i Grundsund de två senaste sommrarna. Inför 2022 är det fortfarande osäkert.

Boka måndag 17.00

Boka måndag 19.00

Boka torsdag 17.00

Boka torsdag 19.00

Friskvård/Friskvård på jobbet

Behöver ni hjälp med friskvården på ert företag så kan vi skapa en form för detta tillsammans.
Friskvård blir allt viktigare i arbetslivet. För att underlätta för dina medarbetare, en viss personalkategori eller för dig själv kan du höra av dig för ett kostnadsförslag. Det kan gälla både löpande behandlingar och gruppaktiviteter. Även enskilda med stressrelaterade problem mottages.

Jag arbetar med Svensk klassisk massage, bindvävsmassage, rörlighetsträning, stretching, avspänning, yoga samt kinesologi. Både massagen och kinesologin är avdragsgilla som personalhälsa/friskvård.

Använd kontaktformuläret längst ner på sidan eller ring 0707-33 22 40 för ett första samtal. Förutom detta driver jag Kajak i Grundsund. Kanske något för hela arbetsplatsen eller för en mindre arbetsgrupp?

Massage av olika slag

Massage frigör ”må bra” hormon och det ger en känsla av tillfredsställelse och välmående. Samtidigt ökar massagen blodgenomströmningen så att slaggprodukter och giftiga ämnen lämnar kroppen. Korta muskler blir lugnare och längre när tonus sänks. Därmed ökar rörligheten i lederna och återhämtningen förbättras på alla plan.

Svensk Klassisk Massage

För dig som har problem med spända och ömmande muskler. Du kan få allt från specifik massage t.ex. hand- och fot- till helkroppsmassage. En halvkroppsmassage är oftast lagom för en timmes behandling, helkropp tar lite längre tid. Ett ”må bra” hormon som ger en känsla av tillfredsställelse och välmående frigörs och samtidigt ökar massagen blodgenomströmningen så att slaggprodukter och giftiga ämnen lämnar kroppen. Den anspänning som blir följden av stress och olämplig fysisk aktivitet släpper vid klassisk massage, musklerna blir varma och mjuka igen.

Avslappning, Stretching och Träningstips

Med avspänning och avslappning hittar man tillbaka till sig själv och till sin egen kraft. Det är ett sätt att lära känna sig själv och bli lyhörd för hur man mår och vad man egentligen tänker på. Resultatet blir mjukare muskler, bättre hållning och att tankebruset stillnar – ett mer harmoniskt liv. Har du ont här och där, känner du dig stel eller har du svårt att trivas med din kropp? Då behöver du en genomgång för att hitta balansen mellan aktivitet och vila i dina muskler. Du får tips och råd för hemmabruk.

Bindvävsmassage

En tysk och västerländsk teknik med alternativa resultat… Om du har dålig kontakt med armar och ben, om du känner domningar, tyngd, trötthet eller har problem med cirkulationen är bindvävsmassage en bra behandlingsmetod. Bindvävsmassage innebär en massage utan olja eller kräm där målet är ökad innervering (nervkontakt) i smärtande, stela eller ömma kroppsdelar, ökad utrensning genom lymfsystem och blodsystem samt mer cirkulation i energibanorna. Trycket sker i huden till skillnad från tryck i musklerna inom den klassisk massagen.

Triggerpunkter

Om din muskelvärk har gått över till oberäknelig och svår smärta som dyker upp när som helst och som inte ger med sig kan du behöva en triggerpunkt behandling. Smärtan kan finnas i och runt en specifik muskel eller i ett mer obestämt område t.ex. upp från nacken en bit upp på huvudet. Då har en eller flera av dina muskler ”gått i baklås” av för långvarig belastning. Vid behandling på små ömmande punkter med rörelse, tryck och kyla kan dessa plågsamt smärtande områden återfå sina friska funktioner.

Boka hela timmar här

Boka halva timmar här

Alternativmedicin

Inom alternativmedicinen ser man till hela människan och utgår från att allt hänger ihop. Människan har en fysisk, en psykisk och en andlig del som hålls samman av ett enda stort energiflöde. Obalans/Stress kan sätta sig i någon av dessa delar eller i hela människan. Ofta börjar det i en del och sprids sedan i systemet eftersom allt är delar i en helhet. Med stor teknisk bredd och 25 års erfarenhet hittar vi tillsammans orsaker till din ohälsa och behandlar dessa. Din självläkning ökar och du får ökad livskvalitet.

Kroppsbalansering

För dig som känner att du ofta blir svag i någon del av din muskulatur, eller om du har en känsla av att du har obalans mellan höger och vänster sida, överkropp och underkropp eller mellan fram och baksida. En metod där obalans och svaghet i musklerna indikerar låg aktivitet hos inre organ och dess energisystem. Behandling sker på olika punkter på kroppen för att stimulera till- och frånflöden av dels blod, dels lymfa samt av energi till både organ och muskler.

Kinesologi

Känner du att något är fel i kroppen, i själen eller mentalt, att flödet av liv har kommit av sig? Smärta, oro eller malande tankar är tecken på att du har stopp i ditt energisystem och att du behöver lösa upp några blockeringar för att få tillbaka harmonin. Behandlingen fokuserar på att lösa upp stopp i kroppens livsenergi. Genom att kommunicera med kroppens egna minnen finner man orsakerna bakom fysiska och psykiska problem och obalanser.

Zonterapi

Är du sjuk eller oroar du dig för att du håller på att bli sjuk? Zonterapin kan både finna ohälsan och stärka din läkeprocess. Du kan med den här tekniken jobba vidare hemma med fotzonerna för att få ökad självläkning. Enligt zonterapi kan kroppen indelas i olika lodräta zoner, från huvud till fötter och händer. Inom dessa zoner strömmar ”energier”. När ett organ ”tappar energi” reagerar zonen där organet ligger, och dess ändpunkter börjar ömma. När man trycker på en sådan zonändpunkt, går impulser upp till organet som ”ökar sin energi”. Blodgenomströmningen ökar och organet återgår till normal funktion. Kroppens alla organ anses representerade bl.a. på fötterna, och man behandlar oftast där. Zonpunkter finns enligt zonterapi även på händer och öron.

Healing

För dig som tror att tankens kraft är stor och vill ha hjälp med att vitalisera ditt livsflöde. En rent mental teknik, direkt från hjärtat. Healing är en teknik som bygger på att allt liv kommunicerar, hela tiden. Genom att mentalt öppna upp för läkning med hjälp av tankekraft och kärlek kan små och stora mirakel ske.

Boka hel timme här

Boka halv timme här