Posted on

Kajak Crew 2020

Hej igen alla kajakpaddlare!

Nu har säsongen dragit igång och vi börjar bli hemmastadda i våra nya lokaler på Grundsunds Marina. Årets nytillskott i personalen kommer från såväl norr som söder och har betoning på det internationella, med Dana från Tyskland och 4-språkiga Katharina från Umeå. Som vanligt finns även veteranerna Clara och Christina med oss för att ta hand om allt från kurser till guidade turer.

Vi är alla väldigt glada och nöjda över att vara här och ser fram emot att träffa många paddelsugna som vi kan hjälpa ner i kajaken och ut på havet.

Om du kommer hit ofta och hyr kajak får du kanske chans att träffa oss allihop, men om inte så kan du lära känna oss lite bättre här nedan.

Nyast av alla är Katharina som har lämnat fjällen i norr för att tillbringa sommaren med oss här på västkusten. Lediga stunder spenderas utomhus, gärna genom att utforska skärgården på kortare och längre turer för att kunna ge er tips inför er kommande tur. Tidigare har hon jobbat som kock och brinner för matlagning, så hon blir extra glad av att prata om mat och speciellt turmat! Katharina är även årets största språk-tillgång här på kajakuthyrningen eftersom hon pratar svenska, norska, tyska och engelska flytande.

Dana kommer som sagt från Tyskland och har därför paddlat mest i sjöar där men har nu även bekantat sig med vattnen runt Grundsund. Hennes första västkust-tur runt Orust fick henne att vilja komma tillbaka, och nu har hon även paddlat upp till Strömstad. Det är tack vare Dana och hennes sinne för marknadsföring och sociala medier som hemsidan håller sig uppdaterad och fin. Hon pratar engelska och tyska men övar gärna på sin svenska som blir bättre och bättre för varje dag.

Clara är Christinas dotter och har därför näst intill växt upp i en kajak. Hon har nu jobbat i 10 år på Kajak i Grundsund och är dessutom utbildad friluftsguide. Det bästa som finns är långturer och hon brinner för att dela med sig av sin kunskap och kärlek till havet och landskapet runt omkring. När hon inte sitter i en kajak klättrar hon gärna omkring på klipporna rund Grundsund eller sitter framför sin symaskin och syr kläder.

Grundare och ägare av Kajak i Grundsund är Christina som har byggt upp och drivit företaget i 16 år nu. Du hittar henne oftast i en kajak, på guidade turer eller kurser där hon lär dig allt du vill veta om vind, vågor och att färdas med kajak. Om du lyckas fånga henne på bryggan utanför uthyrningen är hon alltid pratglad och kan ge kloka råd om kajakpaddling och friluftsliv. Mellan kajakturerna är Christina även yogainstruktör och ger massagebehandlingar, vilket är hennes största sysselsättning vintertid.

Så kom förbi, hyr en kajak och lär känna oss! Vi ger dig tips och rekommendationer om du vill gå en kurs eller boka en egen längre tur, hitta bra öar att tälta på eller undrar vilken kajak som passar för dig. På vår hemsida www.balanspunkten.nu hittar du bokning och mer info om vad vi har på gång. Välkommen!